1. Pikaohje

Jos haluat vaihtaa salasanasi:

1. Kirjaudu Rata AD:seen sivulta https://tuotanto.rata.liikenteenohjaus.fi/rata-ad/#/login

2. Vaihda salasanasi ”vaihda salasana” -linkin kautta

3. Tarkasta myös omien tietojesi oikeellisuus

4. Kirjaudu ulos

Jos olet unohtanut salasanasi (tai salasanasi ei toimi, etkä pysty kirjautumaan Rata AD:seen):

1. Pyydä uutta salasanaa siirtymällä sivulle https://tuotanto.rata.liikenteenohjaus.fi/rata-ad/#/requestPassword

2. Noudata ohjeita

3. Huom. Jos Finraililta puuttuu puhelinnumerosi, tai se on virheellinen käyttäjäprofiilissasi, ei requestPassword -palvelu toimi. Tässä tapauksessa ole yhteydessä Finrailin sovellustukeen, esimerkiksi jeti@finrail.fi tai liike@finrail.fi

2. Yleistä

Finrailin RATA-AD-sovelluksen avulla operaattorin tai urakoitsijan käyttäjä voi suorittaa käyttäjärekisterin perustoimintoja:

• kirjautumisen jälkeen

• salasanan vaihtaminen

• sähköpostiosoitteen päivittäminen

• puhelinnumeron päivittäminen

• unohtuneen salasanan korvaaminen tekstiviestinä lähetettävällä varmistuskoodilla

Muita asioita palvelusta ei voida hallita ja tällöin on oltava yhteydessä oman organisaation yhdyshenkilöön tai suoraan Finrailin kunkin sovelluksen tukipalveluun.

2.1. Palvelun käyttö

Palvelu toimii Internetissä osoitteessa: https://tuotanto.rata.liikenteenohjaus.fi/rata-ad/

Palvelu toimii uusilla selaimilla, kuten Google Chrome, Mozilla Firefox ja Internet Explorer (versio 10 tai uudempi).

3. Toiminnallisuudet

3.1. Unohtuneen salasanan vaihtaminen

Käyttäjän profiilissa tulee olla syötettynä puhelinnumero, joka voi vastaanottaa tekstiviestin.

3.1.1. Vaihe 1) Vaihtokoodi-tekstiviestin tilaaminen

1. Klikkaa sivun ylälaidasta Pyydä uusi salasana -linkkiä.

2. Syötä lomakkeelle

1. käyttäjätunnus,

2. käyttäjäprofiilissasi olevan puhelinnumeron kolme viimeistä numeroa (esim. 050 1234567 numerosta 567) ja

3. kuvassa näkyvät merkit.

3. Klikkaa lopuksi lomakkeen lähetysnappia. Kun syötetyt tiedot ovat oikein, niin vaiheeseen kaksi.

Vaihtokoodin tekstiviesti on voimassa noin 5 minuuttia. Tämän jälkeen on palattava alkuun, mikäli aikaraja ylittyy.
62292205

3.1.2. Vaihe 2) Uuden salasanan asettaminen

Tekstiviesti on lähetetty ja sen pitäisi saapua muutamassa sekuntissa.

1. Näet ilmoituksen: "Sinulle on lähetetty koodi, jota käyttämällä voit syöttää uuden salasanasi."

2. Syötä lomakkeelle

1. uusi salasana

2. uusi salasana toistamiseen

3. tekstiviestillä saamasi salasanan vaihtamiseen oikettava koodi

3. Klikkaa lopuksi lomakkeen lähetysnappia.

62292206

3.1.3. Lopputuloksena salasana vaihdettu

Onnistuneen salasanavaihdon jälkeen saat ilmoitukset "Salasana vaihdettu onnistuneesti".

62292207

3.2. Käyttäjätietojen päivittäminen

Voit päivittää salasanasi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoiteesi tämän sovelluksen kautta.

Istunto on voimassa noin viisi minuuttia.

Kirjautuminen sisään

1. Varmista, että olet etusivulla. Teksti "Kirjaudu sisään" näkyy ruudulla.

2. Syötä lomakkeelle

1. käyttäjätunnuksesi

2. salasanasi

3. kuvassa näkyvät merkit

3. Klikkaa lopuksi lomakkeen lähetysnappia kirjautuaksesi sisään.

62292210

3.2.1. Hallintapaneelin etusivu

Onnistuneen kirjautumisen näet Omat tiedot -tekstin

1. Voit muokata omia tietojasi ruudulla näkyvältä lomakkeelta.

1. Tee lomakkeelle tarvittavat muutokset

2. Klikkaa lopuksi lomakkeen lähetysnappia.

3. Mikäli muutoksien tallennus onnistui, niin saat tiedon asiasta.

2. Mikäli haluat vaihtaa salasaan, niin klikkaa ylhäältä "Vaihda salasana" -linkkiä.

1. Syötä lomakkeelle vanha salasana

2. Uusi salasana

3. Uusi salasana uudelleen

4. Klikkaa lopuksi lomakkeen lähetysnappia.

5. Mikäli muutoksien tallennus onnistui, niin saat tiedon asiasta.